streda 23. novembra 2016

Tekvicovo - kakaová bábovka

Pomaly sa približujú Vianoce a o chvíľu sa to na blogovej scéne rozvonia vianočnými koláčikmi.
Kým sa tak stane, mám tu ešte pár iných receptov v zásobe.
Ak sa vám povaľuje v komore ešte nejaká zabudnutá tekvica, či už hokkaido, alebo maslová a neviete, čo s ňou, upečte si bábovku.
Je to znovu spôsob ako dostať do detí trochu viac "zeleniny", aj keď v tomto prípade to až také zdravé ako v minulom príspevku, nebude, ale myslím, že to nevadí... 








POTREBUJEME:
400 g tekvice (použila som hokkaido)
180 g práškového cukru + na posypanie
350 g polohrubej múky
200 ml oleja
150 ml bieleho jogurtu
3 vajíčka
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček kypriaceho prášku
1 PL kakaa






POSTUP:
Formu na bábovku si vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Tekvicu umyjeme (hokkaido nemusíme šúpať), očistíme od semienok, nakrájame a nastrúhame.
Vajíčka vyšľaháme s cukrami, pridáme olej, jogurt, tekvicu a kypriaci prášok zmiešaný s múkou.
Cesto si rozdelíme na polovicu a do jednej časti dôkladne vmiešame lyžicu kakaa.
Cestá striedavo vlievame do formy.
Pečieme v rúre predhriatej na 170°C približne 45 minút.
Či je bábovka upečená skontrolujte špajdľou.
Po upečení ju pár minút nechajte chladnúť vo forme a potom ju vyklopte.


Pred podávaním zaprášime cukrom a uvaríme kávu, či čaj.



Zdroj: Dobré jedlo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára