sobota 23. decembra 2017

VIANOČNÉ KOLÁČIKY 2017: Arašidové košíčky



Vianoce už sú pred dverami a šialenstvo v obchodoch a v domovoch vrcholí.

V pečení vlastne prichádza pomaly čas na nepečené koláčiky a medzi tieto expres-na poslednú chvíľu-sladkosti patria aj tieto košíčky.

Pri šikovných rukách ich máte hotové do polhodinky (pri nešikovných fakt maximálne hodina).
Jediné, čo vám doma nesmie chýbať, je dostatok malinkých papierových košíčkov (musela som v polovici "pečenia" bežať do papiernictva, ešteže ho máme oproti).

Zabudla som spomenúť, že recept je od úžasnej Nigelly Lawson, takže to je zárukou toho, že je to fakt dobrota!








ARAŠIDOVÉ KOŠÍČKY

POTREBUJEME:
100 g hladkého arašidového masla
25 g masla
100 g práškového cukru
25 g hnedého cukru
200 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
cukrové ozdôbky (napríklad Dr.Oetker)

POSTUP: 
Arašidové maslo a maslo si spolu s cukrami spracujeme na hladkú hmotu.
Mliečnu a horkú čokoládu si spolu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme trošku vychladnúť.
Z arašidovej hmoty tvoríme guľôčky s priemerom 2 cm, ktoré vtlačíme na dno papierového košíčka.
Lepšie sa s tým pracuje, keď si košíčkami vyložíme formu na minimuffiny. 
Každú placičku zalejeme čokoládou a ozdobíme cukrovým posypom.

Je to fakt bleskovka, stačí to už len nechať hodinku, či dve stuhnúť v chladničke a môžeme servírovať.


Zajtra tu máme Vianoce!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára