piatok 21. októbra 2016

Cviklové knedličky s mozzarellou a citrónovým maslom

V sychravom jesennom počasí mám rada varenie s farbami. Medzi moje obľúbené patrí najmä farba cvikle, ktorá je jednoducho hypnotizujúca.
Obľubujem aj tekvicovú oranžovú, no cviklová je neodolatelnejšia.
Tento recept nie je také typické výdatné ťažké jedlo, na aké sme v chladnejších mesiacoch zvyknutí, takže ak máte chuť na osviežujúci ľahší obed zo sezónnej suroviny, je ideálnou voľbou. 


POTREBUJEME:
400 g uvarenej a očistenej cvikly nakrájanej na malinké kocky
1 malá cibuľa
1 strúčik cesnaku
200 g strúhanky
1 vajíčko
125 ml mlieka
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
50 g rozpusteného masla
bochníček mozzarelly
petržlenová vňať
citrónové maslo:
200 g masla
100 ml smotany na šľahanie
šťava z jedného citróna
soľ


POSTUP:
Nakrájanú cibuľu a cesnak si v panvici orestujeme na olivovom oleji.
Pridáme do panvice kocky cvikle, chvíľu opečieme a ochutíme soľou a korením.
Zo zmesi odoberieme do misky asi 5 lyžíc a zvyšok rozmixujeme.
Znovu premiešame a pridáme aj strúhanku, mlieko a vajíčko.
Vznikne nám cesto, z ktorého formujeme rukami, alebo lyžicami knedličky, ktoré varíme vo vriacej vode približne 5 minút - vyplávajú na hladinu.
Po scedení ich vkladáme do nádoby s rozpusteným maslom a premiešame aby sa nezlepili.
Citrónové maslo si pripravíme tak, že v menšom kastróliku roztopíme maslo a premiešame ho so smotanou, citrónovou šťavou a osolíme.


Knedličky podávame preliate maslom a "posypeme" natrhanou mozzarellou a petržlenovou vňaťou.


Želám dobrú chuť!


Zdroj inšpirácie: Dobré jedlo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára