štvrtok 7. mája 2015

Jednoduché jarné závitky na špenátovom hniezde

V poslednej dobe asi prepukol nejaký módny gastro-boom s jarnými závitkami. 
Možno to nejak súvisí s týmto ročným obdobím, alebo čo, ale minulý rok som to akosi nespozorovala, alebo je to tým, že už stále viac sa propaguje zdravá strava a toto patrí medzi superské zdravé jedlo, ktoré je veľmi zaujímavé - šmrncnuté Áziou, chutné, variabilné - môžete do ryžového papiera zabaliť čokoľvek, na čo máte chuť a čo máte doma a hlavne jednoduché - sama sa čudujem, že sme ich skúsili až teraz.

Tu je teda naša verzia...




POTREBUJEME:
na špenátové hniezdo (pre 4 osoby):
500g  špenátu/môže byť aj mrazený listový
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
štipka muškátového orieška
na závitky:
ryžové papiere - počet závisí od počtu porcii (2 ks na osobu)
reďkovky nakrájané na kolieska
mrkva nakrájaná na tenké pásiky
pár lístkov čerstvého špenátu
pár lístkov čerstvej bazalky
vajíčka
arašidový (alebo iný) olej
soľ
sladká čili omáčka na dochutenie 


POSTUP:
Špenátové hniezdo:
Na oleji si opečieme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak na plátky.
Potom pridáme špenát a dusíme domäkka.
Nakoniec ochutíme koreninami a soľou.
Jarné závitky:
Najskôr pripravíme náplň kde si na asi 1-2 lyžiciach oleja rýchle opečieme zeleninu a nakoniec primiešame rozšľahané osolené, prípadne korením ochutené vajíčka.
Keď máme hotovú náplň, namočíme si ryžový papier do studenej vody, aby zvlhol, potom ho hneď vyberieme na vlhkú čistú utierku.
Následne primerane naplníme vaječno-zeleninovou zmesou, prihodíme pár lístkov špenátu a bazalky a zložíme do závitku/tak aby bola z každej strany náplň zakrytá - papier sa na seba schnutím prilepí, ale zároveň je veľmi tenučký, tak treba manipulovať so závitkami opatrne,aby sa neroztrhli.
Hotové závitky uložíme na špenátové hniezdo a dochutíme hotovou čili omáčkou.



Dobrú chuť!



Máte radi jarné závitky?
Robievate ich - čím ich najradšej plníte?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára