streda 26. novembra 2014

Hokkaido cheesecake

Druhý "oranžový" recept, s ktorým sa chcem podeliť je na tekvicový cheesecake. 
Nerobím cheesecake veľmi často, pretože stále mám pred ním podvedome akýsi rešpekt. Ani sama neviem prečo, lebo tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a je veľmi nepravdepodobné, že sa nepodarí.
Znovu je v ňom použitá podľa mňa skvelá kombinácia - s čokoládou, fakt si s ňou hokkaido rozumie veľmi dobre.
Nie je veľmi presladený, no zároveň má krásnu vôňu a ako každý cheesecake je veľmi sýty, takže stačí jeden kúsok a máte dosť (hlavne po nedeľnom obede, haha).


POTREBUJEME:
150g kakaových sušienok (derby, bebe...)
50g studeného masla
500g tekvice hokkaido
400g krémového syra (v tomto prípade sa jemným tvarohom nahrádzať neodporúča)
150g trstinového cukru
3 vajíčka
2PL kukuričného škrobu
1,5 ČL mletej škorice
1/2ČL muškátového orieška
hrsť mandľových plátkov
strúhaná horká čokoláda




POSTUP:
Tekvicu očistíme od semienok a nakrájame na väčšie kocky.
Varíme vo vode do mäkka a po scedení rozmixujeme na pyré, ktoré necháme vychladnúť.
Formu na pečenie môžeme vyložiť papierom na pečenie, koláč sa potom bude ľahšie vyberať.
V miske si z rozdrvených sušienok a masla vytvoríme jednotnú zmes, ktorú natlačíme na dno formy a uložíme na chvíľu do chladničky.
Potom si zmiešame syr a cukor a postupne primiešavame vajíčka.
Do zmesi vmiešame ešte pyré a koreniny zmiešané so škrobom.
Hotovú náplň nalejeme na vychladený korpus a párkrát formou buchneme o podložku, aby vyplávali bublinky vzduchu na povrch.
Formu obalíme zvonku alobalom, vložíme do pekáča a prilejeme trochu vody.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 50 minút.
Po upečení necháme úplne vychladnúť vo forme (najlepšie aj cez noc v chladničke) a ozdobíme mandľovými plátkami a čokoládou.


Dobrú chuť...






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára